Optimerad teknik i datahallen är mer än bara prestanda

Publicerad av Thomas Spindler på 2015-08-14 14:39

Som teknisk chef ställs man dagligen för frågan om optimal prestanda utifrån flera perspektiv men vad är egentligen optimal prestanda? Är det hur snabbt en server kan svara på ett webbanrop eller hur många Terabyte det får plats i en disklåda eller hur effektivt vi människor tar till oss ny teknik och nyttjar befintliga IT-investeringar till så låg peng som möjligt?


Läs mer

Kategorier: IT-infrastruktur

4 funktioner med Flash-baserad lagring

Publicerad av Anders Andersson på 2015-07-09 13:43

Alla IT-miljöer behöver någon form av datalagring och om det är någonting alla lagringsadministratörer har på sina önskelistor är det väl mer prestanda. Medan man traditionellt sett mest har pratat lagringsvolym ställer dagens virtuella datacenters helt andra krav på lagringssystemen. Lösningar till problemet finns men är oftast mycket dyra.


Läs mer

Kategorier: IT-infrastruktur

Minskad administration för lagring med Tintri VMstore

Publicerad av Anders Andersson på 2015-06-24 16:38

Blixtsnabb installation, minimal administration men samtidigt enklare felsökning och ökad prestanda. Det låter kanske som en utopi för de flesta, men på något sätt är väl det här ändå essensen av det vi håller på med i IT-branschen – så mycket som möjligt till så låg kostnad som möjligt. Kalifornien-baserade Tintri är en relativt ung uppstickare i lagringsbranschen som lovar allt detta. 


Läs mer

Kategorier: IT-infrastruktur

Virtualiseringsprojekt med kontroll på kapacitet av hårdvara

Publicerad av Magnus Österlund på 2015-06-18 11:47

Hur vet du när det är dags att planera för inköp av ny hårdvara? Står ditt företag inför ett virtualiseringsprojekt där frågan är hur mycket kapacitet i form av hårdvara som skall beställas. Hur lång tid tar det att få hem ett nytt chassi, finns det tillräckligt med lediga portar i din nätverksutrustning? Hur är det med belastning och ledigt lagringsutrymme att växa i under de närmaste 6månaderna eller året?  


Läs mer

Kategorier: IT-infrastruktur

Drömmen om bästa lagringssystemet enligt IT-experten

Publicerad av Anders Andersson på 2015-06-14 23:20

Det finns väl inget hörn av IT-miljön som är så teknikfixerat som lagringssystemet. Det är iops hit och antal spindlar dit, volymer här och LUNar där. Och hur är det nu på protokollfronten? Är NFS verkligen bättre än iSCSI eller är det FCP som gäller för riktigt stora pojkar? Och vilka diskhastigheter och storlekar gäller den här månaden? 


Läs mer

Kategorier: IT-infrastruktur